Himalája só a fürdőkádban

Sokan szeretnek sót tenni a fürdővizükbe, hiszen így egészen mást élményt nyújt egy-egy fürdőzés. És a sós fürdő, szemben a normál fürdővel, ami nedvességet von el a bőrtől, lehetővé teszi, hogy a só a bőr felső rétegébe felszívódjon és ott megkösse a vizet. Ezáltal fenntartható a bőr természetes védőrétege és az nem szárad ki. Ez az oka annak, hogy a sós fürdő még a száraz bőrűek számára is nagymértékben ajánlott. Ez az oka annak, hogy a sós fürdő még a száraz bőrűek számára is nagymértékben ajánlott. Azonban emellett számos más pozitív előnye lehet még a sófürdőnek, amelyeket a következőkben megismerhetünk.

himalajaso4

A sós fürdő előnyei

A sós fürdő hatékony gyógymód lehet stressz, izomfájdalmak, valamint bőrirritációk enyhítésében egyaránt. Emellett jótékony hatással lehet a fizikai és mentális állapotra, hiszen egy kellemes sós fürdő során a test teljesen kikapcsolódik, relaxálódik. A sós fürdő rendszeres alkalmazásának előnyei szerteágazók:

- gyulladásos folyamatok orvoslása ízületek, inak és izmok számára
- jótékony előnyök bizonyos reumatikus állapotok kezelésében

Továbbá a fürdősót egyre több dermatológus is javasolja a pikkelysömör, az ekcéma, valamint más atópiás bőrbetegség esetén, hiszen a fürdősó hatékony segítség az elhalt sejtek nagyon kíméletes hámlasztásában. A hámlasztás és tisztítás ezen folyamatának köszönhetően a fürdősó hasznos lehet azok számára, akik atópiás dermatitiszben szenvednek, vagy nagyon pattanásos bőrrel rendelkeznek. 

Himalája só

Egy harminc perces himalája sós fürdő egy három napos kemény böjtnek felel meg. Az ozmózis útján a méreganyagok felszabadulnak, az ásványi anyagok pedig a bőrön át felszívódnak. Az ilyen fürdő csökkenti a savasságot a testünkben és kiegyensúlyozza a bőr pH értékét. Tanulmányok arra mutattak rá, hogy akkor érhető el a legjobb eredmény, ha a fürdőt egy hold ciklus változásakor vesszük. A test ilyenkor éri el gyógyulási potenciálja csúcspontját és a test saját energiaáramlása aktiválódik. Ilyenkor a szervezet méregtelenítése is felfokozódik.

A fürdősó további fontos előnyei:

- A test vérkeringésének stimulálása
- Hatékony segítség izomgörcsök esetén
- Lábfájdalom enyhítése egy hosszú gyaloglás vagy álló nap után
- Alvásminőség javítása

A fürdővíz só koncentrációját kezdetben egy százalékra állítsuk be, majd később növeljük ezt a mennyiséget 8 %-ra. Minél magasabb a koncentráció, annál erősebb a tisztító hatás és annál erősebb a szervezet reakciója is.

Fontos! Nagyon sok fürdősó található meg az üzletek polcain, de ezek többsége vegyszerrel kezelt, ezért válasszuk a tiszta és szennyeződésmentes Himalája sót. Ha a szíve gyenge, valamint szívbetegségben szenved, akkor konzultáljon orvosával, mielőtt sós fürdőt vesz!

Himalája só termékek Itt!

Paleolit Himalaya SóFehér 1 Kg

Paleolit Himalaya Só Fehér 1 Kg

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, adalékanyagoktól mentes természetes só, a hagyományos rózsaszíntől eltérően fehér színben.

Ár: 595 Ft
Megnézem

Himalája só finomrózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

Himalája só finom rózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.

Ár: 695 Ft
Megnézem

Himalája só durvarózsaszín 1 kg (Naturganik Himalaya só)

Himalája só durva rózsaszín 1 kg (Naturganik Himalaya só)

Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. A kősó és a tengeri só kitűnő helyettesítője és adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített, ezért teljesen természetes!

Ár: 670 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!