A HIMALÁJA SÓ A KONYHÁBAN

A világ sómennyiségének csak egy jelentéktelen része kerül a konyhánkba, az, amit úgy hívunk: asztali só. Az intenzív reklám kampányok arról próbálják meggyőzni a népet, hogy a só még előnyösebb lesz, ha bizonyos halogénekkel (jóddal, fluoriddal) dúsítják. A jód állítólag hasznos a pajzsmirigy szempontjából, a fluorid pedig erősíti a fogakat. Azonban mindkét komponens csak veszélyessé teszi a nátrium-kloridot.

himalajaso

Himalája só

Természetesen az emberi szervezetnek szüksége van jódra és fluoridra is a megfelelő működéshez, de a sóhoz hozzáadott vegyületek mindegyike mesterséges, ami több kárt okoz, mint amennyit használ. A testünk nem képes lebontani és felhasználni a mesterséges jódot és fluorid vegyületeket. Ezek az anyagok gyorsítják a nitrát termelését a gyomorban, mely a legagresszívebb rákkeltő anyagok közé tartozik. A jód például hatszorosára gyorsítja a nitrátok képződését. (A Japánok például túl sok jódot fogyasztanak és náluk 25%-kal nagyobb arányban jelentkeznek a pajzsmirigy rákos megbetegedései)

És sajnos az asztali sók gyakran még tartósítószereket is tartalmaznak., többek között kalcium-karbonátot, magnézium-karbonátot vagy alumínium-hidroxidot, melyek megakadályozzák, hogy a só kifejthesse pozitív hatásait. Az alumínium egy könnyű fém, ami felhalmozódik az agyban, melynek súlyos következményei (pl. Alzheimer-kór) lehetnek. Az alumínium aláássa az idegi útvonalakat, így gátolva a gondolkodási folyamatainkat. A tiszta, szennyeződésmentes só azonban éppen fejleszti az agyi funkciókat. A természetben a sóban csak a természetben előforduló kalcium, kálium és magnézium található meg. És szükségünk is van a sóra ahhoz, hogy szervezetünk tökéletesen működhessen. Szükségünk van a kalcium, kálium és magnézium természetes arányára, hogy testünk felszívhassa és optimálisan hasznosítani tudja ezeket az anyagokat.

Sóból pedig bőven van a Földön, főleg az óceánok mélyén. Ugyanakkor mivel óceánjainkat is szennyezzük, ezért szükség van a só megtisztítására, mielőtt az asztalunkra kerül. A tengeri só tehát már nem olyan előnyös, mint régen. De nem kell aggódni, hiszen a Föld felszínén is hatalmas sótelepek találhatóak azokon a helyeken, ahol régen víz fedte a területet.

A Himalája-só is egy ilyen kristályos só, amit még nem szennyezett be az emberi kéz. A Himalája só a régi ősi óceánok emlékét hordozza és minden olyan elemet tartalmaz, amire a testünknek feltétlenül szüksége van. A Himalája só az egyetlen só, ami még hordozza eme anyagok összes előnyét. Főzzünk, süssünk tehát Himalája sóval egészségünk megőrzése érdekében.

Himalája só finomrózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

-8% Himalája só finom rózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. A kősó és a tengeri só kitűnő helyettesítője! A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Teljesen természetes!

Ár: 595 Ft
650 Ft
Megnézem

Himalaya Só rózsaszín1kg Paleolit

-5% Himalaya Só rózsaszín 1kg Paleolit

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, adalékanyag mentes természetes só. Sze

Ár: 525 Ft
550 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!