A Himalája Só a konyhában

A konyhasó az összetételét tekintve tartalmaz hozzáadott mesterséges vegyületeket, tartósítószereket, valamint csomósodásgátlókat is, amelyeket a szervezet nem képes lebontani és felhasználni. Ezek az anyagok fokozhatják a nitrát termelődését a gyomorban, amely hozzájárulhat egyes daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatához is. Természetesen az emberi szervezetnek szüksége van jódra és fluoridra is a megfelelő működéshez, de a hagyományos konyhasóhoz hozzáadott vegyületek mindegyike mesterséges, ami több kárt okoz, mint amennyit használ. A testünk nem képes lebontani és felhasználni a mesterséges jódot és fluorid vegyületeket. Ezek az anyagok gyorsítják a nitrát termelését a gyomorban, mely a legagresszívebb rákkeltő anyagok közé tartozik. A jód például hatszorosára gyorsítja a nitrátok képződését. Az asztali sók gyakran még tartósítószereket is tartalmaznak., többek között kalcium-karbonátot, magnézium-karbonátot vagy alumínium-hidroxidot, melyek  megakadályozzák, hogy a só kifejthesse pozitív hatásait. Az alumínium egy könnyű fém, ami felhalmozódik az agyban, melynek súlyos következményei (pl. Alzheimer-kór) lehetnek. Az alumínium aláássa az idegi útvonalakat, így gátolva a gondolkodási folyamatainkat. A tiszta, szennyeződésmentes só azonban éppen fejleszti az agyi funkciókat. A természetben a sóban csak a természetben előforduló kalcium, kálium és magnézium található meg. És szükségünk is van a sóra ahhoz, hogy szervezetünk tökéletesen működhessen. Szükségünk van a kalcium, kálium és magnézium természetes arányára, hogy testünk felszívhassa és optimálisan hasznosítani tudja ezeket az anyagokat.

himalajaso

A Himalája só számos olyan elemet tartalmaz, amelyre a testnek és szervezetnek feltétlenül szüksége van. Használatával csökkenthető a szervezetbe kerülő mesterséges anyagok mennyisége, valamint növelhető a betegségekkel szembeni ellenálló képesség. Bátran és biztonságosan alkalmazható mindennapos használatra, az ételek ízesítésére, pácolásra, főzésre, valamint sütésre is. A himalája sónak köszönhetően kiemelhető az ételek természetes íze és zamata. A tiszta, szennyeződésmentes só többféle létfontosságú ásványi anyag nagymértékű felszívódását és hasznosulását segíti elő. Kiemelt szerepet játszhat például a szervezet kalcium-, magnézium- és kálium ellátásában. Tehát a himalája só egy egészséges alternatíva a hagyományos asztali sóval szemben. A rengeteg savasító étel fogyasztása mellett sokszor nehéz megfelelő mennyiségű lúgosító ételt (zöldségeket főleg) fogyasztani, ennek tükrében nem mindegy, hogy például a főzéshez milyen sót használsz, a Himalája só ugyanis lúgosító hatású. Az eredeti himalája só pozitív hatásait pedig számos kutatás alátámasztja.

Ha a Himalája sót rendszeresen fogyasztjuk, tehát ételt ízesítünk vele, vagy Himalája sós ivókúrát tartunk, az alábbi jótékony hatásaira biztosan számíthatunk:

- a vérnyomás szabályzása
- a tápanyagok felszívódásának javítása a bélrendszerben
- a sejtek víztartalmának szabályzása
- támogatja a méregtelenítést, a nehézfémek szervezetből való kiürülését
- lassíthatja az öregedési folyamatokat
- erősítheti a csontszerkezetet

A sótégla gasztronómiai felhasználása

A sótéglákat a gasztronómiai különlegességek kedvelői előszeretettel alkalmazzák főzéshez, valamint sütéshez egyaránt. A téglát izzó parázsra, vagy gázégőre helyezik és megvárják, míg a tégla áthevül és eléri a kellő hőmérsékletet. A felforrósodás után a téglák grillrácsként funkcionálnak, gyorsan megsül rajtuk a zöldség, a hús, vagy akár a hal is. Emellett pedig a himalája sótéglán készített ételek a sütés közben kellemes sós ízt is kapnak, extra hozzáadott só nélkül. Fontos előnye még, hogy nem ég meg rajtuk az étel, valamint zsiradék nélkül lehet elkészíteni rajtuk kedvenc fogásainkat. A sótégla kiváló hőtartó tulajdonsággal bír, így a rajta készített étel sokáig megőrzi melegségét.

Főzzünk, süssünk tehát Himalája sóval egészségünk megőrzése érdekében.

A főzés mellett a sótéglát előszeretettel használják sószobák vagy sófalak építésére is, akár lakáson belül, de például szaunákban való alkalmazása is igen elterjedt.

Himalája só termékek Itt!

Paleolit Himalaya SóFehér 1 Kg

Paleolit Himalaya Só Fehér 1 Kg

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, adalékanyagoktól mentes természetes só, a hagyományos rózsaszíntől eltérően fehér színben.

Ár: 595 Ft
Megnézem

Himalája só finomrózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

Himalája só finom rózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.

Ár: 695 Ft
Megnézem

Himalája só durvarózsaszín 1 kg (Naturganik Himalaya só)

Himalája só durva rózsaszín 1 kg (Naturganik Himalaya só)

Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. A kősó és a tengeri só kitűnő helyettesítője és adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített, ezért teljesen természetes!

Ár: 670 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!