A Himalája Só a konyhában

A konyhasó az összetételét tekintve tartalmaz hozzáadott mesterséges vegyületeket, tartósítószereket, valamint csomósodásgátlókat is, amelyeket a szervezet nem képes lebontani és felhasználni. Ezek az anyagok fokozhatják a nitrát termelődését a gyomorban, amely hozzájárulhat egyes daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatához is. Természetesen az emberi szervezetnek szüksége van jódra és fluoridra is a megfelelő működéshez, de a hagyományos konyhasóhoz hozzáadott vegyületek mindegyike mesterséges, ami több kárt okoz, mint amennyit használ. A testünk nem képes lebontani és felhasználni a mesterséges jódot és fluorid vegyületeket. Ezek az anyagok gyorsítják a nitrát termelését a gyomorban, mely a legagresszívebb rákkeltő anyagok közé tartozik. A jód például hatszorosára gyorsítja a nitrátok képződését. Az asztali sók gyakran még tartósítószereket is tartalmaznak., többek között kalcium-karbonátot, magnézium-karbonátot vagy alumínium-hidroxidot, melyek  megakadályozzák, hogy a só kifejthesse pozitív hatásait. Az alumínium egy könnyű fém, ami felhalmozódik az agyban, melynek súlyos következményei (pl. Alzheimer-kór) lehetnek. Az alumínium aláássa az idegi útvonalakat, így gátolva a gondolkodási folyamatainkat. A tiszta, szennyeződésmentes só azonban éppen fejleszti az agyi funkciókat. A természetben a sóban csak a természetben előforduló kalcium, kálium és magnézium található meg. És szükségünk is van a sóra ahhoz, hogy szervezetünk tökéletesen működhessen. Szükségünk van a kalcium, kálium és magnézium természetes arányára, hogy testünk felszívhassa és optimálisan hasznosítani tudja ezeket az anyagokat.

himalajaso

A Himalája só számos olyan elemet tartalmaz, amelyre a testnek és szervezetnek feltétlenül szüksége van. Használatával csökkenthető a szervezetbe kerülő mesterséges anyagok mennyisége, valamint növelhető a betegségekkel szembeni ellenálló képesség. Bátran és biztonságosan alkalmazható mindennapos használatra, az ételek ízesítésére, pácolásra, főzésre, valamint sütésre is. A himalája sónak köszönhetően kiemelhető az ételek természetes íze és zamata. A tiszta, szennyeződésmentes só többféle létfontosságú ásványi anyag nagymértékű felszívódását és hasznosulását segíti elő. Kiemelt szerepet játszhat például a szervezet kalcium-, magnézium- és kálium ellátásában. Tehát a himalája só egy egészséges alternatíva a hagyományos asztali sóval szemben. A rengeteg savasító étel fogyasztása mellett sokszor nehéz megfelelő mennyiségű lúgosító ételt (zöldségeket főleg) fogyasztani, ennek tükrében nem mindegy, hogy például a főzéshez milyen sót használsz, a Himalája só ugyanis lúgosító hatású. Az eredeti himalája só pozitív hatásait pedig számos kutatás alátámasztja.

Ha a Himalája sót rendszeresen fogyasztjuk, tehát ételt ízesítünk vele, vagy Himalája sós ivókúrát tartunk, az alábbi jótékony hatásaira biztosan számíthatunk:

- a vérnyomás szabályzása
- a tápanyagok felszívódásának javítása a bélrendszerben
- a sejtek víztartalmának szabályzása
- támogatja a méregtelenítést, a nehézfémek szervezetből való kiürülését
- lassíthatja az öregedési folyamatokat
- erősítheti a csontszerkezetet

A sótégla gasztronómiai felhasználása

A sótéglákat a gasztronómiai különlegességek kedvelői előszeretettel alkalmazzák főzéshez, valamint sütéshez egyaránt. A téglát izzó parázsra, vagy gázégőre helyezik és megvárják, míg a tégla áthevül és eléri a kellő hőmérsékletet. A felforrósodás után a téglák grillrácsként funkcionálnak, gyorsan megsül rajtuk a zöldség, a hús, vagy akár a hal is. Emellett pedig a himalája sótéglán készített ételek a sütés közben kellemes sós ízt is kapnak, extra hozzáadott só nélkül. Fontos előnye még, hogy nem ég meg rajtuk az étel, valamint zsiradék nélkül lehet elkészíteni rajtuk kedvenc fogásainkat. A sótégla kiváló hőtartó tulajdonsággal bír, így a rajta készített étel sokáig megőrzi melegségét.

Főzzünk, süssünk tehát Himalája sóval egészségünk megőrzése érdekében.

A főzés mellett a sótéglát előszeretettel használják sószobák vagy sófalak építésére is, akár lakáson belül, de például szaunákban való alkalmazása is igen elterjedt.

Himalája só termékek Itt!

Himalája só finomrózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

Himalája só finom rózsaszín 1kg (Naturganik Himalaya só)

A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.

Ár: 880 Ft
Megnézem

Himalája só durvarózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

Himalája só durva rózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

A Himalaya só nem mesterségesen fehérített só, hozzáadott anyagokat nem tartalmaz!

Ár: 445 Ft
Megnézem

Himalája só finomrózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

Himalája só finom rózsaszín 500g (Naturganik Himalaya só)

Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. A kősó és a tengeri só kitűnő helyettesítője! A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Teljesen természetes!

Ár: 485 Ft
Megnézem
Újdonság

Himalaya SószappanLevél Alakú 300 g

Himalaya Sószappan Levél Alakú 300 g

Gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású himalaya sóból készült szappan. Elősegíti a bőr regenerálódását. Serkenti a vérkeringést, frissebbé teszi a bőrt. Minden bőrtípusra használható.

Ár: 795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!