“Mindannyiunk ereiben pontosan ugyanolyan százalékban található meg a só, mint az óceánokban és ezért a sót megtaláljuk a vérünkben, a verejtékünkben és a könnyeinkben. Megkötjük az óceánt. és mikor a tengerhez visszamegyünk, akkor elérünk arra helyre, ahonnan jöttünk.” (John F. Kennedy)
A só életünk egyik legalapvetőbb eleme, amelyből testünk is felépül. A só a Föld éltető eleme, megtalálható a vérben, a tengerben és a szárazföldön is. A benne található ásványi anyagok minden életforma számára nélkülözhetetlenek. A rózsaszín árnyalataiban pompázó himalája só már a világ minden táján megtalálható termék, így hazánkban is. Kiváló egészséges alternatívája a hagyományos konyhasónak.
A Himalája só fő alkotóeleme a nátrium-klorid, azonban a hagyományos sóval ellentétben nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot (csomósodásgátlót, fehérítőt), amelynek köszönhetően egy sokkal tisztább anyagot kapunk. Összetételét tekintve a nátrium-klorid mellett közel 90 természetes ásványi anyagot is tartalmaz, így fogyasztásával hatékonyan járulhatunk hozzá egy egészségesebb élet fenntartásához. Kiválóan alkalmas az egészséges táplálkozás és a lúgosító étrend kiegészítésére, Segíti az immunrendszer megfelelő működését, a hiánybetegségek kialakulásának megelőzését, valamint a szervezet belső egyensúlyának helyreállítását is támogatja.
Az eredeti Himalája só pozitív hatásait még a kutatások is alátámasztják.
- stabilizálja a szabálytalan szívverést, szabályozza a vérnyomást
- normalizálja a vércukorszintet
- a test sejtjeit energiával tölti fel
- növeli az idegsejtek vezetőképességét
- javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül
- megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól
- kitisztítja az orrmelléküregeket
- a szervezet számára antihisztaminként is működik, amelynek köszönhetően csökkenti a légúti allergiás tüneteket
- szabályozza az alvást
- megszünteti a tartós, száraz köhögést
- megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását
- megőrizni a szexualitást és a nemi vágyat
- megelőzi a visszerek kialakulását
- biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket
- megőrzi a szerotonin és a maletonin (neurotranszmitterek) mennyiségét
- segít a méregtelenítésben
- anti-stressz hatása van
A Himalája só fogyasztása tehát számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, így valóban érdemes beépíteni a táplálkozásba a hagyományos konyhasó helyett.
A Himalája só természetes jódtartalommal rendelkezik, így a legmegfelelőbb formában van jelen benne a pajzsmirigy számára is. Fontos! Pajzsmirigy alulműködés esetén nem ajánlott fogyasztása!
A Himalája só használatával elkerülhető a túl sós táplálkozás, hiszen nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak. Lúgosító hatásának köszönhetően a szervezet sav-bázis egyensúlyát is kedvezően befolyásolja.
Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, adalékanyagoktól mentes természetes só, a hagyományos rózsaszíntől eltérően fehér színben.
A Himalája só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.