Himalája só Himalája só

A himalája sóa fürdőkádban

Sokan szeretnek sót tenni a fürdővizükbe, hiszen így egészen mást élményt nyújt egy-egy fürdőzés. És a sós fürdő, szemben a normál fürdővel, ami nedvességet von el a bőrtől, lehetővé teszi, hogy a só a bőr felső rétegébe felszívódjon és ott megkösse a vizet. Ezáltal fenntartható a bőr természetes védőrétege és az nem szárad ki. Ez az oka annak, hogy a sós fürdők még a száraz bőrűek számára is nagymértékben ajánlott.

Himalája só Egy harminc perces himalája sós fürdő egy három napos kemény böjtnek felel meg. Az ozmózis útján a méreganyagok felszabadulnak, az ásványi anyagok pedig a bőrön át felszívódnak. Az ilyen fürdő csökkenti a savasságot a testünkben és kiegyensúlyozza a bőr pH értékét. Tanulmányok arra mutattak rá, hogy akkor érhető el a legjobb eredmény, ha a fürdőt egy hold ciklus változásakor vesszük. A test ilyenkor éri el gyógyulási potenciálja csúcspontját és a test saját energiaáramlása aktiválódik. Ilyenkor a szervezet méregtelenítése is felfokozódik.

A fürdőt pedig a himalája só segítségével érdemes elkészíteni, mivel ez képes a bioenergetikai hiányt kiegyensúlyozni, a gyenge kapcsolatokat megerősíteni és testünket reaktiválni. Az egyes szervek funkciói megerősödnek, a test öngyító és természetes szabályozási mechanizmusai is felgyorsulnak.

A fürdővíz só koncentrációját kezdetben egy százalékra állítsuk be, majd később növeljük ezt a mennyiséget 8%-ra. Minél magasabb a koncentráció, annál erősebb a tisztító hatás és annál erősebb a szervezet reakciója is.

Hogyan készítsünk sófürdőt magunknak?


Nagyon sok fürdősó található meg az üzletek polcain, de ezek többsége vegyszerrel kezelt, ezért válasszuk inkább a tiszta és szennyeződésmentes Himalája sót.